Weertenaren brouwen graag en ‘dat is geen klein bier’

Het is vandaag de ‘Dag van het Bier’. Een mooi moment om eens een bezoekje te brengen bij de Stadsbrouwerij in Weert. Deze ‘Brouwschuur’ bestaat immers alweer bijna 5 jaar en is niet meer weg te denken in Weert. Veel Weertenaren zijn aan het brouwen geslagen.

De afgelopen vijf jaar is het brouwen van bier dus heel erg populair geworden. Kim van De Brouwschuur beaamt dat: “Daaraan zijn wij ook schuldig. De Stadsbrouwerij in Weert is namelijk de enige locatie in Nederland waar je daadwerkelijk zelf je eigen bier kan brouwen. Bij andere brouwerijen kan dat ‘ook’, maar daar lever je een recept in, betaal je de rekening en kom je het bier halen als het klaar is. In Weert kun je ook daadwerkelijk je eigen bier maken.”

Momenteel zijn de blonde bieren, IPA’s en witbieren erg populair. Deze bieren zijn meestal was frisser en wat zoeter en dat drinkt lekker weg in de zomer. In de winterperiode drinken de mensen graag wat meer kruidige en zwaardere bieren.

Kim van De Brouwschuur vertelt je in de onderstaande video graag mee over ‘De dag van het Bier’ en de Stadsbrouwerij. De video kijkt het lekkerst weg met een biertje erbij. Proost! 🍺

Bekijk een video via: https://youtu.be/Kn9qVmRGuOA