Fietsster gewond nadat auto achteruit rijdt bij verkeerslichten

De hulpdiensten zijn zondag rond 10.00 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de kruising St. Luciastaat / Ringbaan-Noord.

Ter plaatse was een fietsster aangereden nadat een auto achteruit reed bij de verkeerslichten. Voorbijgangers die het zagen gebeuren stopten en boden meteen eerste hulp.

De betrokken automobilist wilde eerst de kruising passeren toen de verkeerslichten op oranje stonden. Hij bedacht zich op het laatste moment. In het verleden stond er namelijk een flitspaal bij de kruising. Hij ging vol in de rem en reed vervolgens achteruit. Echter op datzelfde moment wilde de fietsster oversteken en toen ging het mis en ontstond er een aanrijding.

De fietsster werd aangereden en raakte gewond aan haar hoofd. Ze is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft ter plaatste getuigen gehoord en verslag opgemaakt van het ongeval.