Hema Volksloop met eerste winnaars bij de jeugdwedstrijden

De volksloop startte zondag onder zeer goede omstandigheden. Heerlijk loopweer met parcoursen die er mooi bij lagen.

Zondag 1 augustus werd niet alleen op twee nieuwe parcoursen gelopen. Voor de eerste keer werden er ook wedstrijden voor jongeren georganiseerd. De jeugd tot en met 15 jaar mochten gratis meedoen dankzij enkele sponsoren uit Nederweert.

Ondanks de zomervakantie verschenen er toch zo’n 120 deelnemers aan de start. De lopers konden nu kiezen tussen twee parcoursen. Beide parcoursen liepen door het mooie IJzeren Man gebied. Zoals gemeld in een eerder bericht was er een vlakke route A en een route B dat iets pittiger is en ook als een ‘cross loop’ wordt gezien omdat de lopers wat heuveltjes op moeten lopen en wat boomwortels kunnen tegenkomen. Dat vraagt wat extra concentratie.

In het zonnetje: Jos Adriaans

Bij de Volksloop wordt bijgehouden hoe vaak je meedoet. Bij de tiende deelname krijg je een medaille als herinnering. Als je 50, 100, 150, etc keer meedoet ontvang je een kleine award als blijvende herinnering. Ook dit is mogelijk gemaakt door een sponsor.

Deze loop werd Jos Adriaans in het zonnetje gezet. Hij nam voor de 50e keer deel aan de Volksloop. Voorafgaand aan de start werd de award uitgereikt uit handen van Wim Janssen. Natuurlijk volgde ook een applaus van de andere deelnemers.

De volgende loop is op de eerste zondag van september en wel op 5 september.