Jongeren gebruiken dak Muntpassage voor recreatieve doeleinden

Al enige tijd is een deel van het glazen dak van de Muntpassage beschadigd. Hoe zoiets kan gebeuren werd woensdagavond duidelijk.

Rond 20.30 uur zagen bezoekers van de Weerter binnenstad jongeren over het dak van het overdekte winkelcentrum lopen. Dat is vreemd, want daar kun je normaal gesproken niet komen, tenzij je glazenwasser bent bijvoorbeeld. En dus kwam de politie een kijkje nemen.

Agenten troffen op het dak van het winkelcentrum twee jongeren aan. De jongeren hadden een toegangsdeurtje gevonden waardoor ze heimelijk het dak op konden klimmen.

De jeugd werd door de politie van het dak gehaald. Niet omdat ze iets vernield hadden, maar recreëren op het dak is levensgevaarlijk. Als er vanaf valt zul je het waarschijnlijk niet overleven. Een misstap is zo gemaakt en zeker als er al een glazen ruit gesneuveld is.