Hond overleden na vergiftiging bij hondenuitlaatterrein Leuken

In Leuken worden hondenbezitters geattendeerd op het feit dan hun geliefde viervoeter(s) gevaar kan lopen tijdens het uitlaten. Bij een hondenuitlaatterrein tussen de Ringbaan-Oost en Klaroenstraat in de wijk Leuken is een hond overleden nadat deze was vergiftigd.

Op en rond het betreffende terrein hangen inmiddels pamfletten om de hondenbezitters te waarschuwen. “Gisteren is na een wandeling op dit pad een hond erg ziek geworden door het eten van (slakken)gif. Deze hond is aan het einde van de dag komen te overlijden. Er is hiervan melding gemaakt bij de politie”, zo staat op de pamfletten.

Het advies is om de honden goed in de gaten te houden tijdens het wandelen. Ook via de Facebookpagina van Buurtpreventie Leuken worden hondenbezitters gewaarschuwd.