Jumbo: terugroepactie haring in kruidige tomatensaus van John West

Foto via John West

Vanaf 9 augustus 2021 zijn ze begonnen met een terugroepactie van de onderstaande John West-producten.

  • Product:  Haring in kruidige tomatensaus met EAN nr 5000171056757
  • Merk:  John West
  • Formaat: 170g
  • Tenminste Houdbaar Tot:  16-3-2024
  • Was verkrijgbaar bij: Jumbo, Plus, Hoogvliet

De kwaliteit van de producten is bij John West de hoogte prioriteit. Door vele, verschillende kwaliteitscontroles doen ze er alles aan om deze standaard zo hoog mogelijk te houden.

Tijdens één van de kwaliteitscontroles is het opgevallen dat er een probleem is met sommige partijen grondstoffen van een leverancier. Daarom voeren ze een terugroepactie uit van bovenstaand product, puur uit voorzorg. Dit product is gemaakt met bepaalde partijen johannesbroodpitmeel (verdikkingsmiddel) als grondstof, waarvan de leverancier heeft vastgesteld dat deze sporen van ethyleenoxide bevat.

Het is belangrijk op te merken dat er geen effectief risico is voor de gezondheid van de consument bij normale consumptie van deze producten, aangezien de productiemethoden ethyleenoxide effectief onschadelijk maken. De Europese Unie heeft echter maximumlimieten vastgesteld voor ethyleenoxide in grondstoffen en ingrediënten van eindproducten en daarom nemen ze deze voorzorgsmaatregel. Deze uitdaging treft ook een aantal andere voedingsbedrijven en voedingsproducten in de Europese Unie.

Zoals hierboven vermeld, maakt het productieproces ethyleenoxide effectief onschadelijk in de eindproducten. De veiligheid en gezondheid van de consumenten is echter topprioriteit. Ze hebben daarom toxicologische rapporten en analyses laten uitvoeren door twee afzonderlijke, bekende en onafhankelijke experts. Deze rapporten hebben bevestigd dat er geen risico is voor de gezondheid van de consument bij normale consumptie van dit soort producten.

De klantenservice is beschikbaar via [email protected] of op 0800-0234855 om jouw vragen te beantwoorden.