Oude couveuse SJG zal in de toekomst kittens redden

Foto via SJG Weert

Het ziekenhuis van Weert heeft een mooie bestemming gevonden voor de oude couveuse. Deze couveuse werd al een tijdje niet meer gebruikt, zo meldt het SJG Weert via Facebook.

Ondanks dat de couveuse niet meer wordt gebruikt in het ziekenhuis, zal het in de toekomst evengoed van levensbelang zijn. Dierenbescherming Limburg uit Born kreeg de couveuse gisteren overhandigd. Zij gaan het gebruiken om hun kwetsbare kittens warm te houden.

Verwaarloosde of gedumpte kittens met weinig haartjes kunnen zichzelf nog niet warm houden. Normaal kunnen ze tegen hun moeder aankruipen die ze warm houdt, maar als dat niet (meer) mogelijk is kunnen de kittens overlijden. De Dierenbescherming kan met de couveuse alsnog het leven redden. Een mooi voorbeeld kun je lezen in het verhaal van Hope, op de website van de Dierenbescherming.

We hebben een mooie bestemming gevonden voor onze oude couveuse die al een poosje niet meer wordt gebruikt. Sinds…

Posted by SJG Weert on Thursday, August 5, 2021