Tijdelijke drempels geplaatst om hardrijders te temperen

Sommigen gebeden worden gehoord door de gemeente Weert. In de wijk Boshoven en in het dorp Laar zijn de afgelopen weken tijdelijke drempels geplaatst om hardrijders te temperen.

In de wijk Boshoven vinden momenteel werkzaamheden plaats aan het rioleringsstelsel. Hierdoor is de Boshoverweg gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Vanwege de omleiding zochten weggebruikers een andere route die hen het snelst naar huis of naar de supermarkt bracht. Het gevolg was dat men met hoge snelheden over woonerven raasden.

Brandblussers op Boshoven

Buurtbewoners van o.a. de Crocusstraat en Meierijstraat konden hun kinderen niet meer buiten laten spelen. Nadat ze melding hadden gemaakt bij de gemeente en de politie voelden zij zich niet gehoord en namen het heft in eigen handen. Ze plaatsten brandblussers op straat om het verkeer te dwingen om ‘normaal’ te rijden.

De brandblussers moesten echter, vanwege de gevaarzetting, worden verwijderd. Maar uiteindelijk liet de gemeente Weert alsnog tijdelijke verkeersdrempels op het woonerf plaatsen.

30 km/u bordjes op Laar

Dezelfde situatie is ook van toepassing in het dorp Laar. Daar is de Laarderweg afgesloten voor het verkeer vanwege werkzaamheden. Dus ook hier zoeken de verkeersdeelnemers een route om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te komen.

In de huidige “prestatiemaatschappij” kost tijd veel geld. Dus het verkeer vloog met volle snelheid over de Rakerstraat. Ook hier kwamen buurtbewoners in actie. Hier geen brandblussers, maar op Laar hingen 30 km/u bordjes aan palen en bomen. Hier bleken de scheurneuzen geen boodschap aan te hebben.

Intussen heeft de gemeente ook op de Rakerstraat tijdelijk verkeersdrempels geplaatst om de snelheid omlaag te brengen. Ook staan er borden die een maximum snelheid van 30 kilometer per uur aangeven.