Pieter van Vollenhoven geeft in Weert startsein Open Monumentendag

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven tijdens Koninginnedag 2011 in Weert

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent donderdagmiddag 9 september in Weert de VriendenLoterij Open Monumentendag 2021, dat meldt het Koninklijk Huis dinsdag.

Professor Van Vollenhoven geeft daarmee het startsein aan Nederlandse monumenten om op zaterdag 11 en zondag 12 september gratis hun deuren te openen voor publiek. Ruim drieduizend monumenten doen hieraan mee.

Dit jaar wordt voor het eerst samengewerkt met de Vlaamse Open Monumentendag. Professor Van Vollenhoven verricht samen met de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed de opening door het lied bekend te maken waarmee op 11 september beiaardiers door heel het land de 35e editie van Open Monumentendag inluiden. Het thema dit jaar is inclusie, waarmee ruimte wordt geboden aan verschillende perspectieven die verbonden zijn aan een monument of plek.

Ieder jaar in het tweede weekend van september organiseert Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités Open Monumentendag om Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Open Monumentendag werkt hiervoor samen met partner de VriendenLoterij.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie