Schaakclub Weert vecht voor bestaan

Algemeen Sport Weert Reageer 1 min. leestijd

Op 26 november 1937 werd in Weert de Eerste Weerter Schaakvereniging (EWS) opgericht. Sindsdien is de club een vaste waarde geweest in Weert en binnen de Limburgse Schaakbond. Naast de interne competitie speelde EWS met een, en af en toe twee, teams in de LiSB-competitie en de LiSB-beker. Daar dreigt nu een einde aan te komen. Het ledental is het laatste decennium fors gedaald, en het corona-jaar heeft daar nog een extra zet aan gegeven.

Voorzitter Kees Moolenaar: “Wij zijn nu op een punt gekomen dat het aantal leden te laag wordt voor een interne competitie, er moeten gewoon nieuwe (of oude) gezichten aanschuiven. Schaken op de computer heeft een hoge vlucht genomen, maar tegenover elkaar zitten achter het bord is toch echt anders, en de essentie van het schaakspel.”

De huidige leden willen EWS graag voortzetten. Op maandag 6 september komen zij in wijkgebouw Keenter Hart samen om te beslissen over doorgaan van de club, of opheffen; aanvang 20.00 uur.

Draag jij EWS een warm hart toe, of heb je altijd al eens in clubverband willen schaken? Je bent van harte welkom op 6 september, neem even contact op met de voorzitter, e-mail [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie