Fietsende Ondernemers steunen lokale doelen met 7500 euro

Twee speciale fietsen, een deel van de inrichting van het sociale woonproject Hofje het Genietschap in Weert en een bijdrage voor de aanschaf van een duurzaam zomerspeelgoedpakket voor gezinnen met een laag inkomen. Dat zijn de vier goede doelen waar de Fietsende Ondernemers uit het Land van Weert en Cranendonck dit jaar voor fietsen en geld inzamelen. Aan deze vier doelen leveren de Fietsende Ondernemers een bijdrage van in totaal 7500 euro.

De bijdragen voor de fietsen zijn bestemd voor de aanschaf van een aangepaste tandem voor een gezin uit Budel met een meervoudig gehandicapt kind en een speciale digifiets voor de senioren van woonzorgcomplex Nedermazehof in Weert. Op deze digifiets kunnen bewoners van Nedermazehof door een voor hen bekende virtuele omgeving fietsen.

Ook leveren de Fietsende Ondernemers een bijdrage aan de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte in ‘Hofje het Genietschap’. Dit is een nieuw project van 10 sociale woningen met een gemeenschappelijke ruimte, bedoeld als plek waarin ouderen van het hofje elkaar kunnen ontmoeten. Ook is het een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk.

Tot slot willen de Fietsende Ondernemers een bijdrage leveren aan de opzet van een duurzaam zomerspellenpakket voor gezinnen met een laag inkomen. Dit laatste doel wordt met Punt Welzijn uitgewerkt.

Vertrek

De Fietsende Ondernemers vertrekken op vrijdagochtend 3 september rond 8.30 uur bij Hostellerie Munten in Weert voor hun 16e tweedaagse goede doelentocht van 350 km. Op zaterdagmiddag 4 september arriveren zij rond 16.30 uur bij theatercafé De Huiskamer aan het Raphaëlpad in Weert, waar aansluitend de cheques worden overhandigd.   

Sportieve ondernemers en ondernemende fietsers die hun fietshobby willen combineren met het steunen van lokale maatschappelijke doelen worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij de Fietsende Ondernemers. Ook vrouwelijke ondernemers! Neem vrijblijvend contact op met Henk Wildeman voor meer informatie: 0631592288.