Snoepjesman Frits stopt er na ruim een halve eeuw mee

Na 55 jaar, waarvan 50 jaar en 3 maanden op de Weerter weekmarkt, stopt Frits Meurs als marktkoopman. Vele generaties kochten op zaterdag een zakje snoep bij hem. Samen met zijn zus Anke runde hij de altijd goedgevulde snoepkraam op de Meikoel.

Anke is het ook die Frits uiteindelijk heeft doen besluiten om de snoepkraam te verkopen. Zij wilde er na al die jaren mee stoppen om zo meer tijd te krijgen om bijvoorbeeld met haar man te gaan reizen. Meerdere familieleden van de 69-jarige Brabander had al eens aangegeven dat ze vonden dat hij eens wat rustiger aan moest gaan doen. Frits heeft er vrede mee; “ … je moet een streep kunnen zetten een keer hè”.

Geen verveling

Vervelen gaat Frits zich zeker niet. Hij is van plan om de komende zaterdagen markten zoals die in Mechelen en Leuven te bezoeken. Naar die van Antwerpen kijkt hij extra uit. “Dat is een hele culinaire markt. Allemaal lekker eten en flesjes cava erbij”.

Nieuw snoepavontuur

Helemaal stoppen gaat Frits overigens ook niet. Hij is van plan om met twee parasols en een tafel van drie meter op de Antwerpse markt te gaan staan. Hij blikt vooruit: “… heel kleinschalig … zeven soorten snoep heb ik, en that’s it”. Momenteel wacht hij op een vergunning van de Belgische gemeente voor dit nieuwe snoepavontuur.

Zijn bekende lange snoepkraam, inclusief voorraad, is inmiddels verkocht. In Weert zullen we deze niet meer terug zien want op de plek van Frits en Anke komt een nieuwe ondernemer met in totaal drie snoepkramen te staan.

In onderstaande video vertelt Frits meer over zijn besluit om te stoppen en over zijn toekomstplannen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/IYlU0ETjvmU


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel