Vrachtwagen botst met wielrenner op Bocholterweg

De hulpdiensten zijn maandag rond 11.15 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Bocholterweg in Weert.

Een vrachtwagen reed over de bochtige weg tussen Altweerterheide en Weert en was bezig om twee wielrenners te passeren. Echter uit de richting van Altweerterheide kwam een auto aan. De vrachtwagenchauffeur stuurde naar rechts om de tegemoetkomende auto de ruimte te geven. De chauffeur dacht dat hij met de vrachtwagen de wielrenners had gepasseerd, maar dat bleek nog niet het geval te zijn.

De vrachtwagen kwam in botsing met één van de wielrenners. De wielrenner kwam ten val en raakte lichtgewond aan zijn hand en mond. Nadat een verband was aangelegd werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De andere wielrenner was met de schrik vrijgekomen.

De vrachtwagenchauffeur vulde in het bijzijn van de politie de schadeformulieren in en bood zijn excuses aan. Nadat de formulieren waren ingevuld mocht de vrachtwagenchauffeur de weg vervolgen. De fiets is gestald bij behulpzame buurtbewoners.

Bekijk een video via: https://youtu.be/_icJhfKgQXI