ZPC de Rog wil jeugdopleiding verder professionaliseren

Voorzitter van ZPC de Rog, Frank van Engelen en Tom van der Putten, Marketing en Communicatie Heerschap Groep tekenden een langjarige sponsorovereenkomst met als doel meer jeugd te laten sporten en talentvolle jonge zwemmers op te leiden tot de nationale top.

De sponsoring van Heerschap Groep geeft ZPC de Rog de mogelijkheid de broodnodige extra trainingsuren in te kopen om zwemmers verder te begeleiden naar de top en de stap van leszwemmen naar waterpolo en wedstrijdzwemmen te faciliteren.

Jeugdopleiding

ZPC de Rog is afgelopen jaar gestart met het verder professionaliseren van haar jeugdopleiding. Via een vastgesteld programma worden jeugdige talentvolle zwemmers van de zwemopleidingen van de IJzeren man en de eigen Rog zwemopleiding “Superspetters” begeleid naar de waterpolotrainingen en het wedstrijdzwemmen.

Sjoerd Haex, vertegenwoordiger van de waterpolo in het bestuur van de Rog: “Je ziet dat de stap van het leszwemmen naar waterpolo en wedstrijdzwemmen binnen onze vereniging best groot is. Extra begeleiding van talentvolle zwemmers verkleint dit gat en zorgt er voor dat we meer jeugd aan het sporten krijgen. Beter dat ze in het zwembad liggen dan op de bank met de iPad”

Naast het verkleinen van de afstand tussen de leszwemmers en de waterpoloërs en wedstrijdzwemmers reikt de ambitie van ZPC de Rog nog verder. Frank van Engelen, voorzitter ZPC de Rog: “op dit moment hebben we al jeugdleden in de Nederlandse top. We zijn er dan ook trots op dat we Nederlandse kampioenen in onze gelederen hebben. In de top blijven is echter de uitdaging” Daar willen we extra trainingsuren voor inkopen die we uit onze ledencontributie niet kunnen bekostigen. De sponsorbijdrage van Heerschap Groep is dan ook meer dan welkom”.

Tom van der Putten, Marketing Heerschap Groep: “Als Heerschap Groep zien we het als onze maatschappelijke taak om het verenigingsleven in Weert te steunen. Mooi dat er veel actieve verenigingen zijn die een belangrijke taak in het Weertse vervullen. Wat ons aanspreekt aan ZPC de Rog is de ambitie om meer jeugd aan het sporten te krijgen en de talenten te begeleiden naar de Nederlandse top. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.”

Meer informatie: https://www.zpcderog.nl/