Appartementen Gruttolaan tijdelijk ontruimd vanwege gaslek

112 Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd

De brandweer en politie zijn zondag rond 16.15 uur gealarmeerd omdat in een appartementencomplex aan de Gruttolaan een sterke gaslucht werd waargenomen.

De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten. Uit voorzorg werden ook de negen appartementen in het woonblok ontruimd. De bewoners en een vogel namen op het naastgelegen grasveld plaats in afwachting van het verdere verloop. Ook burgemeester Vlecken kwam ter plaatse en ging in gesprek met de bewoners.

In de tussentijd waren ook medewerkers van netbeheerder Enexis gearriveerd. Zij hadden speciale meetapparatuur in bezit om de oorzaak van de gaslucht te achterhalen. Na een aantal minuten werd de oorzaak duidelijk. Het vrijgekomen aardgas was afkomstig van een defecte verwarmingsketel.

De gasleiding is afgesloten en de (particuliere) verhuurder van de woning zal het probleem verder moeten verhelpen. Nadat het complex weer veilig was verklaard mochten de bewoners en de vogel weer terugkeren naar hun woning.

Bekijk een video via: https://youtu.be/h3cjx1f0jTY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie