Geertenhof winnaar ‘Trots op mijn buurt’

Tijdens Burendag op 25 september overhandigde directeur Wonen en Leven Marty van Dam van Wonen Limburg een cheque aan de bewoners van de Geertenhof in Weert. Zij wonnen de ‘Trots op mijn buurt 2021’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg.

Met een prachtig filmpje lieten de bewoners zien waarom zij trots en blij zijn om te wonen in de Geertenhof. De Geertenhof is een appartementencomplex aan de Roermondseweg in Weert waar met name 55-plussers wonen. Er worden ontzettend veel activiteiten georganiseerd en iedereen staat altijd voor de ander klaar. Hierdoor bestaat een sterke samenhorigheid in het complex. De bewoners hebben nog wat wensen. Ze willen graag de tegels van het terras vernieuwen en stoelen en tafels aanschaffen. Ook zouden ze graag nog een geluidsinstallatie voor de ontmoetingsruimte hebben. Daarom deden zij mee aan de prijsvraag Trots op mijn buurt.

Van Dam is blij dat de Geertenhof gekozen is tot winnaar. “Door de verschillende activiteiten komen mensen met elkaar in contact. Door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip. En je staat dan eerder klaar om elkaar te helpen. We hebben allemaal in de coronatijd ervaren hoe belangrijk dat dat is. Een goede buur is vaak nog belangrijker dan een verre vriend”, aldus Van Dam.

Prijsvraag Trots op mijn buurt

Het was de eerste keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken. Wonen Limburg heeft verschillende buurtwinkels verspreid over de hele provincie. De jury, die bestond uit bestuurder Ger Peeters, Leon Bouwels namens de huurdersorganisaties, een bewoner en een medewerker van Wonen Limburg, koos de zeven winnaars. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld. Gezien het succes van de prijsvraag, krijgt die zeker een vervolg volgend jaar.

Een overzicht van alle inzendingen is te vinden op de website wonenlimburg.nl/trotsopmijnbuurt.

Bekijk de video via: https://youtu.be/hZS3QcC3trY