Auto botst met andere auto en fietser bij rotonde Maaseikerweg

Op de rotonde St. Maartenslaan / Maaseikerweg heeft maandag rond 16.15 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Een automobilist die over de rotonde reed schrok van een naderende fietser op de fietsstrook. Hij trapte op de rem, maar door zijn schrikreactie schoot zijn voet van het rempedaal af. Het gevolg was dat de auto door schoot naar het fietspad en vervolgens de andere rijbaan.

De auto kwam in botsing met de fietser en de auto die op de andere rijbaan stond te wachten op de naderende fietser. De fietser raakte lichtgewond. Hij is ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie ondersteunde bij de afwikkeling van het ongeval. Twee auto’s raakten beschadigd. Eén auto moest worden afgesleept door een berger. De politie trok het spatbord van de fiets recht waarna ook de fietser weer de weg naar zijn eindbestemming kon vervolgen.