Mondkapje verplicht op tijdelijk veerpontje bij Boshoverbrug

In juli is Strukton Civiel in opdracht van de gemeente Weert gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Boshoverbrug. De werkzaamheden vonden tot nu toe alleen onder de brug plaats. Begin oktober wordt er gestart aan werkzaamheden op de brug.

Deze werkzaamheden duren tot en met begin november. Er zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig om het werk uit te kunnen voeren, waaronder tijdelijke afsluiting van rijbanen. Ook is er van 4 tot en met 11 oktober een tijdelijk veerpontje voor fietsers. Als je hier gebruik van wil maken moet je wel een mondkapje dragen.

Afsluiting rijbanen

Op dit moment voert de aannemer werkzaamheden uit aan de brugpijlers. Daarom is een halve rijbaan onder de brug afgezet aan de noordzijde van het kanaal op de Suffolkweg Zuid. Het verkeer wordt om-en-om langs het werk geleid met verkeerslichten. Deze werkzaamheden worden afgerond in week 40.

Van 4 oktober tot en met 11 oktober wordt de rijbaan bovenop de brug van zuid naar noord (richting Eindhoven) afgesloten. Auto’s en vrachtwagens richting Eindhoven worden omgeleid. Autoverkeer kan van noord naar zuid (richting Stramproy) blijven rijden.

Van 12 oktober tot en met 20 oktober wordt de rijbaan bovenop de brug van noord naar zuid (richting Stramproy) afgesloten. Auto’s en vrachtwagens richting Stramproy / Roermond worden omgeleid. Al het verkeer kan weer van zuid naar noord (richting Eindhoven) rijden.

Veerpontje

Van 4 oktober tot en met 11 oktober is het fietspad over de brug afgesloten. Fietsers kunnen dan gebruik maken van een tijdelijk veerpontje dat naast de brug vaart tussen de Industriekade (bij Limagrain) en de Suffolkweg-Zuid. De opstapplaats vind je aan de zuidkant van de Zuid-Willemsvaart onder de brug en aan de noordkant van de Zuid-Willemsvaart tegenover de truckersparkeerplaats. Het veerpontje vaart elke dag continu van 7.00 tot en met 19.00 uur.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is het verplicht om op het veerpontje een mondkapje te dragen. Het wordt door de Rijksoverheid gezien als openbaar vervoer.

Werkzaamheden

Tijdens reguliere inspecties door de gemeente Weert is gebleken dat de Boshoverbrug dit jaar groot onderhoud nodig heeft. Daarom vinden deze werkzaamheden plaats. De verwachting is dat er in de toekomst meer en zwaarder (vracht-)verkeer over de brug zal gaan. Om deze toenemende lasten beter kunnen dragen, worden de pijlers van de brug groter gemaakt. Verder wordt beschadigd beton gerepareerd. Bovenop de brug komt een nieuwe vangrail, worden de voegovergangen vervangen en de weg over de brug krijgt nieuw asfalt.

Tijdens dit project worden ook inspecties uitgevoerd op plekken in de brug waar je vanaf de buitenzijde zeer moeilijk bij kunt komen. Dit om te beoordelen of daar ook onderhoud nodig is. Als er onderhoud nodig is wordt dit, afhankelijk van de werkzaamheden, aansluitend meegenomen.