Avond4Daagse Altweerterheide van start met 500 deelnemers

Een dikke 500 wandelaars gingen gisteren van start op de Avond4Daagse van Altweerterheide.  De routes voerden over de op dit ogenblijk prachtig bloeiende hei, de bospaadjes en de zandhellingen van de Tungelderwal.

Onderweg werden deelnemers verrast door uiteenlopende  pop-up acts. Van ravottende jeugd en een picknick op het warme zand van de wal. Van oud cross-veteranen in de jaren zestig en zeventig halsbrekende toeren uithaalden op de bospaden zich opnieuw verzameld hadden rond enkele oude motoren. 

Voor menig deelnemer was het ook een kennismaking met het voormalig woonoord Tungelroy waar Molukse gezinnen bijna twee decennia gehuisvest waren. Verderop in de van de Dijkerpeel en de Klakstert waren pelgrims en ondernemende Weertenaren onderweg naar de wonderbaarlijke Mariaverschijning en bekommerden twee kantonniers van de gemeente Weert zich over de bermen, wegkanten en konden enkele opmerkelijke dieren geaaid worden. 

X-factor

Met het verhaal en de beleving van de boeren, burgers en buitenlui wordt elke avond een andere ode gebracht aan het landschap en de geschiedenis van de Hei. Vandaag staat ‘de beek en ’t Broek op het programma. De routes zijn zes en 10 kilometer en voeren door een buitengewoon afwisselende omgeving.

Inschrijven kan nog elke avond. In verband met covid-maatregelen aanmelden via www.Altweerterheide.nl

Deelnamekosten € 6,- per deelnemer. Inschrijfgeld overmaken op rekening NL40 RABO 0310 9825 96 tnv PHHG Mols. Er kan gestart worden tussen 17:00 en 19:00 uur vanaf het terras van De Paol in Altweerterheide. De acts vinden plaats ná zes uur.


Bijdragen van Jos Hebben, Theo van der Heijden en Gert van Elk