Collectanten Weert Collecteert! zijn van wezenlijk belang

De collecteweek van Weert Collecteert! is in volle gang. Het is voor het vijfde jaar dat er in Weert geld ingezameld wordt voor meerdere goede doelen. Net als vorig jaar zijn dat er twintig.

De afgelopen week hebben zo’n 23.000 adressen in Weert een donatie-envelop ontvangen. Hierin zit een brief waarop je zelf kunt invullen welke goede doelen je wilt steunen. Deze week worden de enveloppen door de vrijwilligers van Weert Collecteert! huis aan huis opgehaald.

Volgens Léon Stultiens, secretaris van Weert Collecteert!, zijn vrijwilligers onmisbaar. Dat bleek vorig jaar maar al te duidelijk toen er door corona niet aan huis werd gecollecteerd. De opbrengst was toen iets meer dan 34.500 euro. “Toen hebben we eigenlijk de helft opgehaald van wat we normaal ophalen voor de twintig goede doelen”, aldus Stultiens.

Collectante Mathilde Nouwen was alle eerdere edities van Weert Collecteert! van de partij. “Heel veel mensen hebben de brief klaarliggen, dat is heerlijk”, zo vertelt ze. Samen met haar schoonvader Wiel gaat ze deze week langs de deuren op Laarveld.

Tot en met aanstaande zaterdag kunnen de inwoners van Weert een collectant van Weert Collecteert! tegenkomen. Daarna kunnen de enveloppen nog ingeleverd worden bij verschillende supermarkten. In bijgevoegde brief staat een QR-code waarmee een donatie gedaan kan worden.

In Stramproy en Tungelroy zul je trouwens geen vrijwilligers van Weert Collecteert! aantreffen. Deze twee kerkdorpen hebben hun eigen inzamelingsorganisaties.

Voor meer informatie over Weert Collecteert! kun je terecht op www.weertcollecteert.nl.

Bekijk een video via: https://youtu.be/Pi2eiyZDFE8