Henk van de Loo geinstalleerd als wethouder van Weert

Update – Tijdens een extra raadsvergadering woensdag 8 september werd Henk van de Loo (Weert Lokaal) geinstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Weert.

Van de Loo volgt Geert Gabriels op die onlangs werd aangesteld als gedeputeerde van de provincie Limburg.

Ervaring

De heer Van de Loo is met zijn partner woonachtig in Altweerterheide. Samen runnen ze hier een pittoresk bed and breakfast accommodatie. De heer Van de Loo heeft drie kinderen, drie bonuskinderen en is trotse opa van tien kleinkinderen.

Naast het runnen van een bed and breakfast was de heer Van de Loo de afgelopen jaren bestuurslid en voorzitter van de werkgroep zonne-energie van Coöperatie Renewable Energy Sources Limburg (REScoop Limburg). Verder was hij voorzitter van de buurtvereniging Hei-Op in Altweerterheide. Deze functies heeft hij neergelegd in verband met deze voordracht.

Tot vandaag was de heer Van de Loo raadslid voor Weert Lokaal en voerde hij het woord over de dossiers duurzaamheid, landschap, natuur en financiën. Tevens was hij voorzitter van de auditcommissie, van de raadscommissie Middelen & Bestuur en van de informatiebijeenkomsten van de gemeenteraad van Weert.

Raadsvergadering

De fractie VVD stemde overigens niet in met het voorstel om de vacature van wethouder opnieuw in te vullen. Dit omdat het wethouderschap nog voor een periode van 6 – 9 maanden betreft. De andere fracties stemden wel in. Na het debat over het raadsvoorstel konden de raadsleden hoofdelijk (anoniem) stemmen om Van de Loo aan te stellen als wethouder. Een meerderheid stemde voor om Van de Loo te benoemen als wethouder.