Kaartverkoop Gulden Humor 2021 van start

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Vastelaovendj Reageer 3 min. leestijd

Op vrijdag 26 november en op zaterdag 27 november tekent Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers voor de organisatie van de festiviteiten rondom de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor aan acteur Huub Stapel. Het belooft een groots evenement te worden volop muziek en spektakel.

Vanaf vrijdag 3 september zijn de kaarten te koop via www.guldenhumor2021.nl. Mensen die liever een kaartje in de winkel kopen kunnen terecht bij Primera Wouters (Oranjeplein 231), Cigo van Bun (Muntpassage 23), The Read Shop Express Weert (St. Jobplein 8), Restaria Jaco (St. Luciastraat 20) en Schoenmakerij Grosveld (Langstraat 54).

Grandioos programma

Onder het thema ‘Sprookjes bestaon’ wordt Sporthal Boshoven omgetoverd tot een echt sprookjeskasteel. De Rogstaekers pakken uit met een sprookjesachtig vastelaovendjprogramma met heel veel artiesten. Grote Limburgse namen zoals Beppie Kraft, Spik en Span, Bjorn en Mieke, Marleen Rutten, De Toddezèk, Hoondervél en W-Dreej laten zich op deze avonden van hun beste kant zien. Daarnaast is er meer dan genoeg aandacht voor muzikaal talent van Weerter bodem. Daarbij kan gedacht worden aan Mark en Wilhelmien, Ronald en Carien, Moerepetazie, Ed en Frans, Patrick Hendrikx, Stefan Wolter, Sanne Huijerjans en nog veel meer. Alle artiesten worden live begeleid door het Groot Gulden Humor Promsorkest onder leiding van Tjeu Snoek. Het muzikale programma is op beide dagen hetzelfde. De uitreiking van de Orde van de Gulden Humor aan Huub Stapel vindt alleen op zaterdag plaats. Een overzicht van alle artiesten is te vinden op www.guldenhumor2021.nl.

De Orde van de Gulden Humor

De Orde van de Gulden Humor wordt sinds 1962 als hoogste Limburgse vastelaovendjonderscheiding uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV). De SLV heeft tot doelstelling het in stand houden en bevorderen van de vastelaovendj als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg. Vastelaovendj is een belangrijk onderdeel van het Limburgs immaterieel erfgoed: liedjes, verhalen, dialecten, rituelen, gebruiken en tradities. Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers uit Weert is aangesloten bij de SLV.

Maatregelen i.v.m. corona

Wanneer ten tijde van de Gulden Humor 2021 ten gevolge van corona extra maatregelen van kracht zijn, zullen die kenbaar gemaakt worden via de website. Kaartkopers dienen er rekening mee te houden dat aanvullende voorwaarden door de organisatie kunnen worden opgelegd alvorens toegang tot de Gulden Humor 2021 kan worden gegeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het laten zien van een coronatoegangsbewijs. De actuele coronamaatregelen worden gepubliceerd via www.guldenhumor2021.nl.  

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie