Levenloos lichaam aangetroffen in kanaal Wessem-Nederweert

Nederweert – Update 13.12u – Vanochtend is in het kanaal Wessem-Nederweert een levenloos lichaam aangetroffen.

Het lichaam werd gevonden tussen de Kelperbrug (N280) en spoorbrug in Nederweert. Een schipper had het lichaam zien drijven in het kanaal en vervolgens de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer en politie zijn massaal aanwezig. Ook is er een politiehelikopter ingezet.

Op de Wessemerdijk is een onderzoek gestart. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd en de Wessemerdijk is afgesloten.

Onderzoek

De brandweer is ingezet om het stoffelijk overschot veilig te stellen in verband met de sterke stroming in het kanaal. De politie gaat nader onderzoek doen naar de identiteit van de persoon en of er sprake is van een misdrijf.

Inzet duikers

De brandweerduikers zijn nadien nog opgeroepen en hebben ondersteund bij het bergen van het lichaam.

Bekijk een video via: https://youtu.be/g4yBucoZJVw