Lezing van pastoor Ivo Krewinkel bij zusters Birgittinessen

Foto via: Bisdom Roermond

De Broederschap nodigt je van harte uit voor een lezing van pastoor Ivo Krewinkel. Deze lezing gaat in op een heel actueel onderwerp. Het gaat over je levenshouding ten opzichte van de vluchtigheid om ons heen. Het oog hebben voor je medemens en de noden van die medemens.

Theologische filantropie

Het verhaal van de Barmhartige Samaritaan hoort bij het evangelie van het lijden. Het laat op een bijna ontroerende manier zien hoe een mens zich kan verhouden tot het lijden van een ander mens. ‘Hij zag en kreeg medelijden.’

Barmhartigheid is niet een onverschillig ‘eromheen lopen’ maar een ‘blijven staan’. De Samaritaan staat voor ieder mens die bij het lijden van de andere mens blijft stilstaan. Welk lijden dan ook. Niet uit een ongepaste nieuwsgierigheid maar als een bereidheid om te helpen. Van zien naar bewogen tot barmhartigheid bewijzen.

Een aparte uitdaging in een seculiere tijd. Het lijden niet omzeilen, de pijn niet ontvluchten. Een andere wijze van genezing zoeken. Het pleidooi voor een theologische filantropie. Een oproep die echter niet bij godgeleerde mensenliefde blijft, maar die ook pleit voor een werkelijk doorleefde christelijke levenshouding.

Drs. Krewinkel is pastoor van de parochies Weert zuid-oost. Hij ging in Rolduc naar het seminarie en studeerde psychologie en filosofie.

Locatie

De lezing is op woensdag 22 september in het klooster van de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert. Er is koffie en thee vanaf 19.15 uur en om 19.30 start de lezing. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker.

Vrije entree en introducees zijn van harte welkom! Uiteraard worden de coronamaatregelen gerespecteerd. Daardoor kan het aantal bezoekers worden beperkt. Reserveren via [email protected] is daarom noodzakelijk.