Repetities buitentoneel ‘Euver de Grens’ zijn begonnen

Op donderdag 2 september 2021 zijn de repetities begonnen voor het buitentoneel “Euver de Grens”. Dit evenement zal vanaf 14 september 2022 in 10 voorstellingen aan het publiek getoond worden. De locatie is de prachtige watermolen ‘de Broekmolen’ die zich pal op de grens tussen Stramproy (NL) en Molenbeersel (B) bevindt.

Succesvol duo

De 45 spelers uit België en Nederland verzamelden zich voor het eerst voor de repetities onder leiding van regisseur Johan Korten. Het stuk is van de hand van de schrijver Frits Criens, die al meerdere malen een succesvol duo met Johan vormde. Het meest recente stuk “Vossen van de Spik” dingt nu zelfs mee voor toneelprijzen. In Stramproy zal daarvoor nog heel veel geoefend moeten worden, waarmee nu dus een aanvang is genomen.

In het dialect

Het stuk zelf is in het dialect, en speelt zo’n 100 jaar geleden. Rondom de Broekmolen is een behalve de meelmolen ook een winkeltje en café gesitueerd in het toneelstuk. Ideale locatie voor smokkelaars, handelaren, stropers en dorstige voorbijgangers. Een zeer levendig stuk, met veel momenten voor een lach en een traan.

Kaartverkoop voorjaar 2022

Toeschouwers moeten nog even wachten, de repetities gaan nu beginnen. Daarin zal behalve de juiste tekst, ook de juiste sfeer moeten worden neergezet. De verwachting is dat pas in het voorjaar van 2022 de kaarten verkocht gaan worden. Een en ander kan gevolgd worden op de website van dit toneelstuk: www.buitentoneelstramproy.nl. De spelers waren ook al op de eerste repetitie enthousiast over het toneelstuk, en kijken uit naar het moment dat ze dit stuk op de planken mogen brengen.