Rieten dak woonboerderij in brand door blikseminslag in Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Update 16.39u – De hulpdiensten zijn woensdagmiddag gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Kelperweg in Kelpen-Oler.

Bij een bijgebouw van een woonboerderij was brand ontstaan in de rieten kap van het pand. Toen de brandweer arriveerde was er al sprake van flinke rookontwikkeling. Inmiddels is er opgeschaald naar ‘grote brand’ en dat wil zeggen dat er extra blusvoertuigen worden aangestuurd om de brand te bestrijden.

De bewoners wisten zichzelf en een hond in veiligheid te brengen. De Kelperweg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De bewoner vermoed dat blikseminslag de oorzaak is van de brand.

Update 14.50u – Het treinverkeer ondervindt hinder van de rookontwikkeling. Treinen rijden met verlaagde snelheid voorbij ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Kelperweg. Tevens is er een speciaal blusschuimvoertuig van de brandweer onderweg die drukluchtschuim (DLS) over het dak heen zal spuiten.

Update 15.54u – Het bijgebouw van de woning is zwaar beschadigd geraakt. Alleen de muren staan nog overeind. De bewoners zijn zeer aangeslagen door het leed was hen is overkomen.

Update 16.39u – Het woongedeelte van de woonboerderij is bespaard gebleven. Het bijgebouw kan als verloren worden beschouwd. De brandweer is nog enkele uren met nabluswerkzaamheden bezig.

Bekijk een video via: https://youtu.be/XoFOIvWZXrI