Slotavond Avond4Daagse Altweerterheide

Ruim 600 wandelaars hebben afgelopen dagen tijdens de Avond4Daagse van Altweerterheide kennis kunnen maken met het groene hart van Weert en de verhalen van de boeren, burgers en buitenlui van de hei.

Op de slotavond stond de Kruispeel, de Laurabossen en de voormalige stortplaats Delbroek of ‘Hazenheuvel’ op het programma.  Het begin van de route voerde onder meer door een koeienstal en door het boerenland waar volop gehooid en gesprokkeld werd.

Halverwege de route sloot de kersverse burgemeester Raymond Vlecken zich aan. Spontaan had hij die ochtend ruimte in zijn agenda vrijgemaakt voor een kennismaking met ‘de Hei’ en wat er speelt en gespeeld heeft: Met de plannen ooit voor een wellness-centrum bovenop  de stort; een uitkijktoren;  de eeuwige post aan de grens in 14-18; het verhaal van de Weertbeek en het verband en de verbinding met onze zuiderburen. Plus, hoe er op Crossmoor gegolfd kan worden.

Nadien kon er op het terras van Dorpshuis De Paol nog lang nagenoten worden van deze editie.


Foto’s van: Theo van der Heijden en Gert van Elk