Stal in Budel stroomt vol aardgas na poging diefstal verwarmingsketel

Budel – De brandweer en politie zijn donderdagavond rond 21.00 uur gealarmeerd vanwege een gaslek in een oude stal aan de Randweg-Oost in Budel. De oorzaak van het gaslek was opmerkelijk.

Toen de eigenaar van de stal donderdagavond een kijkje ging nemen nam hij bij binnenkomst een sterke gaslucht waar. De oorzaak was een doorgezaagde gasleiding. Er was gepoogd om een verwarmingsketel te stelen.

Omdat de stal momenteel leeg staat had men misschien gedacht dat de ketel niet meer was aangesloten op het gasnet. Maar dat bleek wel het geval te zijn. De poging om de ketel te stelen werd gestaakt waarna men de benen heeft genomen. Ondertussen stroomde het aardgas de stal in.

“Echt slim zijn de dieven niet geweest”, merkt een van de aanwezige eigenaren op. “Ze hadden de kans gehad om zoveel andere spullen met metaal te ontvreemden, maar dat hebben ze niet gedaan. Ze hebben wel de voerbakken van de honden meegenomen”, aldus de eigenaar.

De brandweer kwam ter plaatse en verrichtte metingen. Er werd inderdaad een verhoogde concentratie aardgas gemeten. In overleg met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd besloten om de stal te ventileren.

Nadat de stal was geventileerd was het gevaar geweken.

Bekijk een video via: https://youtu.be/eGYwK-KjpqM