Theaterboerderij Boeket sluit tijdelijk als statement tegen coronapas

Algemeen Corona Uitgaan Weert 13 reacties 3 min. leestijd

Nederweert – Theaterboerderij Boeket wil toegankelijk zijn voor voor iedereen. Dat is hun uitgangspunt. Het theater in Nederweert maakt een statement tegen de huidige coronaramaatregel waarbij bezoekers gecontroleerd moeten worden. Daarom sluit het de gordijnen tot nadere regelgeving, wellicht 1 november.

Het controleren van bezoekers via een corona-app / QR-code en het vragen naar hun legitimatie past niet in het beleid van Theaterboerderij Boeket. Al eerder heeft de kerngroep, de vraag gesteld hoe ze moeten omgaan met een ‘verplicht’ toegangsbewijs, de corona-app en identificatieplicht. Men had zich ook aangemeld bij ‘Keuze Vrij Bij Mij’. Dat is een digitaal platform waar je bijvoorbeeld ondernemers, zorgmedewerkers, horeca en theaters kan vinden waar je ook zonder ‘coronapas’ welkom bent.

Of allemaal, of allemaal niet!

Nu het controleren van bezoekers verplicht is voor het theater realiseert men zich dat ze deze maatregel niet gaan toepassen. Ze willen niet opnieuw mensen gaan uitsluiten. Men maakt dus het volgende statement: “Iedereen moet te allen tijden welkom zijn en toegang krijgen tot cultuur, tot ons theater. Dus: Of allemaal, of allemaal niet!”.

Bij Theaterboerderij Boeket waren ze zo blij weer te kunnen starten en ze hebben dan ook enorm genoten van de voorstellingen, het publiek en de artiesten. Er is hard gewerkt in het theater waarbij de nodige zaken zijn verbeterd. Ook waren ze bezig met een online boekingssysteem waar ze erg blij mee waren.

Het heeft daarom ook heel wat voeten in de aarde gehad om dit toch verdrietige besluit te moeten nemen. Men voelt zich gedwongen om dit te moeten doen. Het is een besluit waar de medewerkers van het theater zich uiteindelijk allemaal in konden vinden, want ook zij hebben meningsverschillen.

Het theater benadrukt dat zij zich gedwongen voelt om dit besluit te nemen. Dit om verdere tweespalt en uitsluiting te voorkomen. Het voelt voor hen sterk en krachtig dat ze het uiteindelijk met ieders instemming hebben kunnen doen, hoe moeilijk het ook is.

Programmering van derden

Er zijn nog wat uitzonderlingen die strikt genomen niet vanuit het theater zelf zijn geprogrammeerd. Zo is er bijvoorbeeld een kindervoorstelling op 1 oktober aanstaande. “De boekingen lopen via het Bibliocenter en daarom zullen voor deze voorstelling de volwassenen helaas wel gecheckt moeten worden”, aldus het theater in een persbericht. De bibliotheek kan zich als publieke instelling niet permitteren om een zelfde besluit te nemen. Daar hebben ze bij Theaterboerderij Boeket alle begrip voor en willen de geweldige samenwerking met het Bibliocenter op het spel zetten, nu het steeds meer vorm krijgt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
13 reacties