Vrachtwagen vat vlam op Maaseikerweg

Update 08.46u – De hulpdiensten zijn donderdag rond 7.00 uur gealarmeerd vanwege een vrachtwagenbrand op de Maaseikerweg in Weert.

Op de provinciale weg was in de oplegger van een vrachtwagen tijdens het rijden een brand brand ontstaan. De vrachtwagen reed in de richting van Weert naar Stramproy. Net voorbij restaurant de Toerist stopte de chauffeuse en ontkoppelde de brandende oplegger van de trekker. De chauffeuse bleef verder ongedeerd.

Bij aankomst van de brandweer stond de vrachtwagen in lichterlaaie. De rookontwikkeling was in de verre omtrek te zien. De brandweer van Stramproy en Weert kwamen ter plaatse om het vuur te doven. Ook werd er een waterwagen ingezet. De brand is inmiddels onder controle.

De brandweer is bezig met nablussen. De weg is nog afgesloten voor het verkeer.

Update: Vermoedelijk is een defect bij de wielen van de oplegger de oorzaak geweest van de brand. De vrachtwagen wilde kuikens gaan laden in Tungelroy. Tijdens het uitbreken van de brand zaten er geen dieren in de oplegger.

Update 8.46u: Een berger is ter plaatse. De uitgebrande oplegger zal met een hijskraan op een dieplader worden gezet. De werkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag nemen. De weg is nog altijd afgesloten voor het verkeer.

Bekijk een video via: https://youtu.be/4wAkLMD8saA