Woningen ontruimd vanwege gaslek op Boshoverweg

Update 18.38u – De brandweer is dinsdagmiddag gealarmeerd vanwege een gaslekkage op de Boshoverweg in Weert. Het gaslek was ontstaan tijdens graafwerkzaamheden op de kruising met de Vrakkerstraat.

Het betrof een gaslek aan de hoofdgasleiding met een grote uitstroom van gas. Daarom werden de omliggende woningen uit voorzorg ontruimd door de brandweer. De Vrakkerstraat is afgesloten voor het verkeer, wandelaars mogen wel nog hun bestelling ophalen bij Bakker Vries.

Netbeheerder Enexis is aanwezig om het lek te dichten.

Update 16.44u – Het gas blijft uitstromen, vanwege de grote hoeveelheid is er opgeschaald naar ‘GRIP 1’. De Vrakkerstraat tussen de St. Luciastraat en Boshoverweg is nu volledig afgesloten.

Update 17.28u – Ook het kerkplein is afgesloten. Op het plein stond een worstenverkoper en die moest vanwege de gevaarzetting vertrekken. Medewerkers van handhaving zijn ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Update 17.47u – Het zal nog enige tijd duren voordat de eerste herstelwerkzaamheden voltooid zijn. Naar verwachting duren de werkzaamheden zo’n twee uur.

Update 18.38u – Het gaslek is gedicht. De bewoners mogen terug naar huis. De brandweer keert terug naar de kazernes.

Bekijk een video via: https://youtu.be/k0TKcfLPiJ8