Annie over vrijwillige inzet: “Ik word blij als mensen dankbaar zijn”

Plaats een reactie
Foto via Punt Welzijn

Annie Levels (67 jaar) is bezoekmaatje bij Land van Horne in Nederweert, wat ze met plezier al 7 jaar lang doet. Ze was ook 6 jaar bestuurslid van zij-actief en is vrijwilliger bij Punt Welzijn. Annie is geen onbekende in de (thuis)zorg. Het was haar beroep, en met veel plezier. Zelfs op haar ene vrije dag in de week ging ze naar een echtpaar om de vaste mantelzorger te steunen zodat die een dagje vrij kon nemen. “Dat was heel mooi om te doen. Als mensen dankbaar zijn, daar word je zelf ook blij van”, aldus Annie.

Inmiddels is ze al 7 jaar met pensioen maar nog steeds betrokken bij het zorgen. Toen ze stopte met werken werd haar al meteen gevraagd om bezoekmaatje te worden. Iets waar ze volmondig ‘ja’ op zei. Ze werd bezoekmaatje van een mevrouw van 84 jaar die ze daarvoor al hielp in de thuiszorg. Annie: “Een hele lieve vrouw waar het gewoon heel goed mee klikte, en nog steeds!”

Bewoners van het zorgcentrum krijgen een maatje toegewezen als ze veel alleen zijn.  Het bezoekmaatje komt langs voor een gezellig praatje. Annie komt tegenwoordig anderhalf uur per week op bezoek bij mevrouw. Eerst ging Annie altijd een hele middag langs en gingen ze samen kleding kopen, koffie drinken of op bezoek bij de broer en zus van mevrouw in Eindhoven. “We hebben zelfs eens een bootreis gemaakt samen, dat was hartstikke leuk,” vertelt  Annie enthousiast.

Iemand blij maken met een uurtje gezelligheid, dat geeft Annie zó veel voldoening, en zo komt ze zelf ook onder de mensen. Haar boodschap aan anderen is om ook bezoekmaatje te worden. “Ga gewoon bij iemand een kopje koffie drinken. Je hoeft er niet de hele dag te zijn, gewoon een uurtje is soms al genoeg.”


Dit interview is onderdeel van een reeks interviews die Punt Welzijn maakt in het kader van de campagne Mensen Maken Weert en Nederweert. Alle verhalen lezen of meer weten over de campagne? Kijk dan op www.puntwelzijn.nl/mensenmaken. Wil jij je ook vrijwillig inzetten of weten waar jouw vrijwilligerskracht ligt? Kijk dan op www.puntwelzijn.nl/socialemarktplaats.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie