Boeken- en platenmarkt in Kelpen-Oler gaat niet door

Kelpen-Oler – De grote boekenmarkt in het gemeenschapshuis en de platenmarkt in het Kerkzaaltje van Kelpen-Oler gaan niet door. Het evenement zou plaatsvinden op 5, 6 en 7 november a.s.

Door de verwachte grote drukte kan de organisatie onvoldoende corona-gerelateerde veiligheid bieden voor de bezoekers en voor de eigen medewerkers. Lucratief voor de kopers vanwege de zeer lage prijzen en door de massale deelname ook voor organisator muziekvereniging fanfare St. Liduina Kelpen-Oler. Mensen verlaten meestal met grote stapels boeken de markt. Afstand houden bij het zoeken is nagenoeg onmogelijk.

Het controleren van de QR-code bij toegang alleen biedt bij grote drukte binnen onvoldoende veiligheid, zo stelt de organisatie De besmettingsgraad in de regio is weer erg hoog en dat heeft gevolgen voor de zorgsector. Muziekvereniging Fanfare St. Liduina wil haar verantwoordelijkheid nemen en de situatie niet nog verder verergeren.

De voorbereidingen voor de markten was in volle gang: een gedeelte van de boeken was al uitgestald, de rest staat al bijna op de juiste plek in ongeveer 800 dozen, personeelsbezetting was bijna rond, de aanvoer van meubilair e.d. was bijna helemaal voltooid, enz. Deze beslissing is dan ook niet licht genomen. Vanmiddag worden de wegborden verwijderd.

De organisatie zint nu op een herkansing in de lente van 2022.