Brandweer redt varken uit sloot in Soerendonk

Soerendonk – De brandweer van Maarheeze werd donderdag iets na 9.00 uur gealarmeerd omdat er een dier in problemen was geraakt op Bospad in Soerendonk.

Een varken wilde van de natuur genieten en ontsnapte uit de stal. Hij nam het ervan en dook de sloot in, maar kon er vervolgens niet meer uit. De brandweer werd gealarmeerd en had de juiste materialen in de tankautospuit liggen om het ontsnapte varken op het droge te helpen.

Twee brandweerlieden trokken speciale pakken aan en gingen de sloot in. Door middel van een ladder wist men het varken naar deel van de sloot te dirigeren waar het dier makkelijker eruit kon worden gehaald. Dit gebeurde aan Het Laar in Soerendonk.

Met een vangstok werd het varken uit het water gehaald en op een ladder gelegd. Eenmaal op de ladder werd het dier als een koning terug naar z’n stal gebracht.

Bekijk een video via: https://youtu.be/lpRY7MmuGFs