Competitiedag met een knipoog bij brandweer cluster Weert

Update 21.49u – Zaterdag vonden op diverse locaties in o.a. de gemeenten Leudal, Nederweert en Weert brandweeroefeningen plaats. Elk jaar organiseert de brandweer van het cluster Weert een oefendag met een competitie-element erin.

De brandweerposten van Heythuysen, Ittervoort, Kelpen-Oler / Grathem, Meijel, Nederweert, Roggel, Stramproy, Trespa en Weert gaan tijdens deze competitiedag de strijd met elkaar aan. Elke post organiseert een eigen oefening en op deze dag gebeurt dat met een knipoog. Dus de brandweerlieden komen op de verschillende locaties de meest vreemde situaties tegen waarbij de bedoeling is dat er soms ook wat gelachen wordt. Natuurlijk is het veelal serieus en levert deze dag heel veel leermomenten op.

Dan is de vraag? Welke handelswijze passen de brandweerlieden toe om het incident te verhelpen. Waarnemers houden de handelingen in de gaten en op het einde van de dag wordt er een winnaar uitgeroepen. Dat resulteerde in de volgende top 3:

  1. Nederweert
  2. Weert
  3. Heythuysen

Bij Trespa hadden ze dit jaar de beste oefening op touw gezet, zij mochten de Hans Beesems trofee in ontvangst nemen.

Hier beneden zie je enkele scenario’s die de brandweerlieden tegenkwamen in de regio, waaronder een beknelde clown Bassie, een verwarde man in het Fatima Huis, een brand in een loods, een lozing van een chemische vloeistof in beek tijdens een viswedstrijd en een ongeval.

Update 21.49u: foto’s uitslagenavond toegevoegd.

Bekijk een video: https://youtu.be/WUO_chPxqzY