Excursies De Banen en de Kwegt + een boek

Nederweert – Op zondag 31 oktober en zondag 14 november organiseert Vogelwerkgroep Nederweert excursies bij de vennen De Banen en de Kwegt in Nederweert.  De aanvang is om 9.00 uur en de afsluiting tussen 11.30-12.00 uur. Deelname kost slechts 5 euro. 

De deelnemers ontvangen na afloop van de excursies koffie/thee en per woonadres het boek ‘Broedvogels van Nederweert ‘. De opbrengst wordt besteedt aan versterking van het landschap in Nederweert.

Aanmelden

Aanmeldingen tot uiterlijk 26 oktober via www.vogelwerkgroepnederweert.nl  (contact/bestuur) of per mail: [email protected] . Na aanmelding ontvang je aanvullende informatie.

Over de natuurgebieden

De Banen en de Kwegt zijn prachtige, waardevolle natuurgebieden waar vanaf 1991 veel natuurherstel is uitgevoerd. Tijdens de excursies wordt onder deskundige leiding aandacht besteed aan de vogels in deze gebieden, maar worden ook andere bijzondere natuurwaarden besproken. Ook is er aandacht voor een stukje historie en wordt uitleg gegeven over het natuurherstel en waarom dat is uitgevoerd.