Wethouder Sterk helpt Elmo en Koekiemonster aan nieuwe baan

Na de huldiging bij ‘Wimpies Prijzenpaleis’ tijdens Kermis Weert 2021 werd kermiswethouder Paul Sterk omgedoopt naar ‘knuffelwethouder’. Hij won namelijk twee grote knuffels toen hij na de huldiging een gokje waagde bij de kermisloterij.

Elmo en Koekiemonster mochten vervolgens mee naar het stadhuis om het ambtelijk apparaat te ondersteunen. Al snel werd wethouder Sterk duidelijk dat het duo uit Sesamstraat geknipt was voor een ander vak, namelijk met kinderen knuffelen.

De wethouder, die tevens ook (jeugd)zorg en welzijn in zijn portefeuille heeft, kwam op het idee om de knuffels te doneren aan het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) in Weert. Maandag was de glorieuze dag dat het duo aan de slag ging bij hun nieuwe werkgever aan de Vogelsbleek.

Mieke Pirson (directeur van het CJG) heeft de knuffels na ontvangst een mooi plekje gegeven. “Als er ouders met kinderen bij ons komen dan zorgen de knuffels voor wat afleiding”, zo licht ze toe in de onderstaande video.

Wethouder Sterk: “Ze stonden bij mij op het stadhuis en trokken veel bekijks. Veel ambtenaren wilden ze hebben, maar ik wilde ze aan een goed doel schenken. Het CJG valt echt onder mijn portefeuille dus dat was voor mij een goed doel waar ze een goede plek konden krijgen”.

Bekijk een video via: https://youtu.be/PtKpng9l1RQ