Flinke schade na ongeval op Maaseikerweg

Update – De hulpdiensten zijn zaterdag rond 15.15 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Maaseikerweg in Weert.

Ter hoogte van de Dijkerstraat waren twee personenauto’s tegen elkaar gebotst. Een auto die uit de richting van Stramproy kwam wilde vanuit de blinde bocht de Dijkerstraat inrijden. Hij zag een tractor met daarachter een aantal auto’s naderen uit de richting van Weert. De bestuurder dacht de naderende stoet voor te zijn en maakte afslag naar de Dijkerstraat. Echter had hij daarbij een andere naderende auto over het hoofd gezien waarna een botsing ontstond. Ten gevolge van de botsing werd ook een verkeersbord plat gereden.

De brandweer werd gealarmeerd en stelde de voertuigen veilig. Een bestuurster is ter plaatse medische onderzocht, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept door een berger.

Update: de toedracht blijkt anders te zijn geweest dan gisteren ons werd toegelicht. Een verklaring van een betrokkene:

Een auto reed in een file vanuit Stramproy richting Weert achter een trekker en moest afslag Dijkerstraat hebben. De auto stond stil om af te slaan (rijdend in een file achter een trekker) en na de bestuurder fietsers voor had laten gaan, reed hij een stukje voorwaarts en op dat moment komt een andere auto aangereden. Toen heeft een aanrijding plaatsgevonden. Een bijrijder had lichte klachten. 

Bekijk een video: https://youtu.be/ZbJxY4_PjkA