Postbezorgers PostNL voeren actie

Het is vandaag de internationale Dag van de Post. Voor de postbezorgers van PostNL en vakbond FNV is dit het moment om actie te voeren.

De CAO voor postbezorgers is aan verbetering toe. Op 26 oktober aanstaande beginnen de onderhandelingen tussen de vakbond en PostNL. Vandaag geeft men al een krachtig signaal af naar PostNL door op diverse plaatsen in Nederland actie te voeren.

Voor14

De postbezorgers hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Voor14’ van de FNV. FNV bouwt aan een sterke beweging die zich inzet voor verhoging van het minimumloon naar 14 euro. Als het niet via PostNL kan, dan maar via de politiek. Nederland telt namelijk 2,1 miljoen werkende Nederlanders die dat minimumloon van 14 euro (of net daarboven) verdienen. Wanneer 14 euro het nieuwe minimumloon wordt, kunnen deze mensen ook leven in plaats van overleven. De welvaart in ons rijke land wordt dan beter verdeeld, zo stelt de FNV.

Over de brug

Ook in Weert wordt vandaag actie gevoerd. Bij de stadsbrug is een spandoek opgehangen met de tekst: “De postbezorger is al 1000 keer over de brug gekomen, nu PostNL nog! #Voor14”.

Met deze actie willen de postbezorgers bereiken dat ze meer waardering krijgen en de werkdruk lager wordt. Zowel in beloning, maar ook door goede communicatie. Ze willen een loon van 14 euro per uur.