Informatieavond in Stramproy over energie besparen

Wil je energie besparen, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Kom naar de informatiebijeenkomst van Warm Wonen in Weert op donderdag 28 oktober van 19.30 – 21.00 uur in De Zaal aan Mariastraat 1 in Stramproy. Een van de sprekers is wethouder Henk van de Loo. Inloop vanaf 19.00 uur.

Met de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit is energie besparen een actueel onderwerp, waar zowel huurders als huiseigenaren mee te maken hebben. Warm Wonen in Weert helpt de inwoners van Weert bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. “Isoleren is van groot belang om je huis comfortabel en warm te houden én steeds minder afhankelijk te zijn van aardgas. Onderneem je nu actie, des te sneller je profiteert van de energiebesparing en meer comfort”, zegt Frans van Tuel, projectleider Warm Wonen in Weert.

De gemeente Weert streeft ernaar om in 2040 energieneutraal en vrij van fossiele brandstoffen te zijn. De eerste stap is het terugdringen van het energieverbruik in woningen, van zowel huur- als koopwoningen. Pas na 2030 wordt overgestapt van het verwarmen met aardgas naar het verwarmen van bestaande woningen met een andere energiebron.

Warm Wonen Weert is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Weert, WeertEnergie en Wonen Limburg.

Aanmelden

Wil je de informatiebijeenkomst bijwonen? Meld je van tevoren aan via [email protected] of het aanmeldformulier op de www.warmwoneninweert.nl. Vanwege de geldende coronamaatregelen kunnen er maximaal 120 personen in de zaal. Verder is de corona QR-code verplicht.