Langere route in Weert tijdens intocht Sinterklaas

Sint Nicolaas en zijn pieten zetten op zondag 14 november om 14.00 uur weer voet aan wal op de Werthaboulevard in Weert. Vanwege de coronamaatregelen ziet de intocht er iets anders uit dan normaal. De intochtroute is iets langer, zodat meer kinderen de gelegenheid hebben om te komen kijken en de ontvangsten op de Werthaboulevard en Markt zijn ingekort.

Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Werthaboulevard. Hier wordt Sint Nicolaas en zijn pieten ontvangen. Na deze ontvangst start direct de intocht door de binnenstad.

Langere route

De route is dit jaar wat langer, zodat meer kinderen de gelegenheid hebben om naar Sint Nicolaas te zwaaien.  De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Emmasingel, Verstraetenweg en eindigt op de Markt.

Ontvangst door burgemeester

Aangekomen op de Markt is er een kort ontvangst door burgemeester Raymond Vlecken. Daarna zwaait Sint Nicolaas nog een keer naar de kinderen vanaf het balkon van Museum W en vertrekt hij naar zijn Huis van Nicolaas. Er is dus geen afsluitend programma of muziekspektakel op de Markt.

Stichting Sint Nicolaas vraagt ouders nadrukkelijk om niet samen te drommen en niet te vroeg voorafgaande aan de intocht aanwezig te zijn. Zo blijven we samen gezond. 

Voor kinderen die Sint Nicolaas graag nog wat langer willen zien of zelfs spreken is er de gelegenheid Sint te boeken via www.sintnicolaasweert.nl.