Man wordt op nippertje uit kanaal gered

De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.00 uur gealarmeerd voor een ‘persoon te water’ aan de Minderbroederslaan in Weert.

Aan de overzijde (aan de Noordkade) bleek een man te water zijn geraakt. De man had tijdens een gezellig avondje uit de nodige biertjes genuttigd. Tijdens de wandeling naar huis was hij uit de richting geraakt en in de Zuid-Willemsvaart gevallen.

De man had geluk dat omstanders hem opmerkten en had, naar eigen zeggen, een half uur in het kanaal gelegen. De drenkeling wist zich met zijn laatste krachten nog aan de damwand vast te grijpen, maar kon niet meer zelfstandig uit het water komen.

Omstanders helpen

Alerte omstanders wisten de man uiteindelijk samen met de toegesnelde politie uit het kanaal te trekken. De agenten wikkelden het slachtoffers in een reddingsdeken zodat hij niet verder onderkoeld zou raken. Intussen waren ook de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen en arriveerde een ambulance.

Man wil taxi

De brandweer kwam uit voorzorg nog een kijkje nemen en de traumahelikopter werd geannuleerd. De man was bij kennis en vroeg de hulpverleners zelfs om een taxi te bestellen. Daar kwam overigens niets van in. De man is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

Dankjewel

De politie en het slachtoffer bedankten de behulpzame omstanders voor hun inzet. Het had niet veel gescheeld of de man had het niet meer kunnen navertellen.

Bekijk een video: https://youtu.be/uI7aLqRROnw