Na 40 jaar neemt Ben afscheid van het onderwijs

De clownsneus maakte het hoofd leeg.

Meester Ben Sonnemans zegt na 40 jaar het onderwijs vaarwel. Vanaf 1982 was hij verbonden aan SBO Het Palet, een school voor speciaal basisonderwijs. Vrijdag nam Ben afscheid van zijn leerlingen en collega’s.

Verrassingen

Al vroeg in de ochtend werd hij door zijn collega’s thuis verrast. Met een Trabant, Ben noemt het “een limousine van Oost-Duitse makelij”, werd hij van huis naar Het Palet gebracht. Daar werd hij verwelkomt door zijn collega’s en leerlingen die een erehaag voor hem hadden gevormd.

Binnen werd hij getrakteerd op de Benny Blitz Show; boordevol optredens en gedichten waarin de afscheidnemende meester centraal stond. Ook kreeg hij het plein, waaraan de klaslokalen grenzen, naar zich vernoemd. Ben mocht hier zijn eigen ‘Meester Ben Plein’-straatnaambordje onthullen.

Aan het einde van de ochtend was het tijd om afscheid te nemen van de leerlingen. Ben bezocht alle bovenbouw-klassen en werd hier herhaaldelijk bedankt en door sommigen nog eens flink geknuffeld. “De bovenbouw-kinderen zijn toch de kinderen waar je de laatste jaren het meeste mee gewerkt hebt. Waar je ook een echt band mee hebt opgebouwd. Dus die ga ik toch wel echt missen”, zo reageert meester Ben.

Clownsneus

In zijn vrije tijd was Ben lange tijd lid van clownskwartet de Neso’s, uit Nederweert en Someren. Niet alleen buiten school, maar ook in de klas, zette hij zijn clownsneus wel eens op. “Als je die even opzet, en je hoofd zit even vol, dan kun je hem leeg maken. En dan kun je weer verder gaan met leren”. Als afscheidscadeautje deelde Ben op zijn laatste schooldag clownsneuzen uit aan de leerlingen.

Toekomst

Meester Ben Sonnemans gaat nu tijd aan zijn twee kleinkinderen wijden en leuke dingen met zijn vrouw doen. En zo af en toe komen helpen op Het Palet ziet hij ook wel zitten. “Als het maar geen lezen, rekenen of schrijven is”. Dat boek is voor meester Ben Sonnemans nu definitief dicht.

Bekijk de video: https://youtu.be/ZNf6wou-JgE