Overlast in Weert door harde wind

De harde wind die vanochtend over het land raasde heeft ook in Weert voor de nodige overlast gezorgd. Het KNMI had gisteren ‘code geel’ aangekondigd vanwege het verwachtte onstuimige weer.

De overlast bleef veelal beperkt tot omgewaaide afvalcontainer en kapot gewaaide reclameborden. Op sommige locaties was de overlast wat erger en moesten de hulpdiensten in actie komen. Hier een aantal (ingestuurde) overlastmeldingen:

Partytent

In de achtertuin van een woning aan de Graswinkellaan was een partytent met feestverlichting en al de lucht in gewaaid. De tent was met de pootjes omhoog blijven liggen op een plat dak. De brandweer kwam ter plaatse om de partytent te verwijderen.

Isolatiemateriaal

Op het Oranjeplein was isolatiemateriaal van het dak gewaaid. De platen waren in een boom en op de grond terecht gekomen. De brandweer werd opgeroepen om de plaat die in de boom hing te verwijderen.

Ook bij een appartementencomplex aan de Hoge Kei waren platen van het dak gewaaid. Deze waren op de naastgelegen parkeerplaats gewaaid. Sommige platen waren op een auto terecht gekomen.

Bomen op grenswegen

Door de harde wind zijn ook de nodige bomen scheef komen te staan en soms omgewaaid. Op twee grenswegen blokkeerden omgewaaide bomen de weg. Dit was het geval op de Bocholterweg tussen Altweerterheide en Bocholt (B) en op de Frans Strouxstraat tussen Stramproy en Molenbeersel (B). Het verkeer ondervond enige hinder van de versperringen. Beide wegen zijn inmiddels weer vrij.

Bekijk een video: https://youtu.be/bIxp4i8OV9A