Onderzoek naar onbekende stof bij garagebedrijf in Budel

Budel – Update 10.16u – De hulpdiensten zijn woensdagavond gealarmeerd vanwege een “onbekende stof” bij een garagebedrijf aan de Fabrieksstraat in Budel.

Deze onbekende stof is aangetroffen op het terrein van een werkplaats voor Jeeps. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) , brandweer en politie zijn aanwezig. Ook staat er een ambulance uit voorzorg stand-by. De burgemeester van Cranendonck is ook gearriveerd en laat zich informeren door de hulpverleners.

Bij de werkplaats wordt nu uitvoerig onderzoek gedaan. Ook de Forensische Opsporing van de politie is intussen ter plaatse.

Update 0.55u

Nadat de omgeving was veilig gesteld werd de onbekende stof in het voertuig van de EOD geladen. Dat gebeurde in het pand met opslagruimtes. Nadat de stof was ingeladen werd deze onder begeleiding van de ambulance, brandweer en politie naar het militair oefenterrein aan de Geuzendijk in Weert gebracht.

Een graafmachine van een grondverwerker uit Budel had in de tussentijd een gat gegraven in de tankbaan aan de Geuzendijk. Toen de EOD arriveerde konden medewerkers de stof snel onder de grond stoppen. Daarna werd (om 23.20u) de stof tot ontploffing gebracht.

De politie doet nader onderzoek naar de aard en herkomst van de stof. Wat deze stof precies is geweest heeft men niet bekend gemaakt.

Update 10.16:

Omroep Brabant meldt dat het mogelijk gaat om flitspoeder.

Bekijk een video via: https://youtu.be/aDkgrUcGtVI