Stenen en Fossielen zoekmiddag in Weert

Geologische Vereniging Mente et Malleo heet iedereen welkom op zondag 24 oktober in en rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Weert.

Deze middag kun je zelf als onderzoeker in het stuifzand gaan zoeken naar bijzondere stenen en versteende resten van die dieren die ooit miljoenen jaren geleden leefden. Ook kun je uitzoeken wat voor steen of fossiel je hebt gevonden.  Leden van de Geologische Vereniging Mente et Malleo kunnen je daarbij helpen. Daarnaast kun je deze middag vragen stellen over wat de geologische vereniging allemaal doet. Naast de activiteiten buiten besteden ze deze middag ook aandacht aan het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Geologische Vereniging. 

Entree gratis. De activiteiten starten om 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor het opgraven van stenen krijg je een toegangsbonnetje bij de balie van het Natuur-en Milieucentrum. Neem zelf een schepje en/of harkje mee. 

Informatie kun je opvragen via: infomente.et.ma[email protected] en www.mente-et-malleo.nl.