Stroomstoring na rookontwikkeling in technische ruimte van ziekenhuis

Update 12.31u – In het ziekenhuis van Weert is in de nacht van maandag op dinsdag een defect ontstaan. Rond 1.30 uur werd de brandweer opgeroepen omdat in de technische ruimte, waar de energiecentrale van het SJG is gehuisvest, rookontwikkeling was waargenomen.

Omdat het een gezondheidsinstelling betrof werd vanuit de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’. Dat wil zeggen dat er een extra blusvoertuig wordt aangestuurd. Ook kwam uit voorzorg een ladderwagen ter plaatse.

De brandweerlieden gingen op onderzoek uit, maar er werd geen brand aangetroffen. De brandslangen werden dan ook niet uitgerold.

Acute zorg niet in gevaar

Er was een stroomstoring ontstaan door een defect in de technische installatie van het ziekenhuis. Hierdoor zaten enkele ruimtes van het SJG zonder elektriciteit. De acute zorg en verpleegafdelingen hebben geen hinder ondervonden van de stroomstoring omdat het noodsysteem direct werd geactiveerd. Ook bij de eerste hulp konden de mensen gewoon worden geholpen.

Technische dienst

Medewerkers van de technische dienst zijn opgeroepen om nader onderzoek te doen. De brandweer blijft nog met één blusvoertuig op locatie totdat de technici zijn gearriveerd en het incident kan worden overgedragen. De rest van de hulpverleners zijn weer vertrokken.

Update – De storing is grotendeels verholpen. Echter is er nog geen stroom in het restaurant en in de Alexander Monro-vleugel. Het restaurant is daarom tot nader order gesloten en patiënten van Alexander Monro én voor de dagbehandeling oncologie worden op een andere plek in het ziekenhuis geholpen. Alle zorg kan dus gewoon doorgaan.

Update 12.31u – De storing is nog niet verholpen. Hierdoor is de poliklinische apotheek ook gesloten (met uitzondering van ophalen specifieke medicatie).

Bekijk een video: https://youtu.be/QJfKRmqxGWY