Unieke beelden Classics te zien tijdens buitenbioscoop Stramproy

Buitenbioscoop Stramproy in 2016

Met het 50 jarig jubileum in 2017 op het kerkplein in Stramproy nog vers in het geheugen staat er op zaterdag 16 oktober 2021 een nieuw Classics-evenement gepland op dezelfde lokatie.

Ze gaan dan terug in de tijd. Naar mei 1987 welteverstaan, toen in manege “Hense Koeëb” het 20 jarig bestaan van de Classics werd gevierd. “De manege was omgebouwd tot een heuse concertzaal en ik herinner me nog de geur van paarden vermengd met bierlucht van vers getapte  pilsjes”, vertelt Harrie Broens.

Een fantastische avond waarbij drie formaties waren samengesteld namelijk de beginformatie van de jaren 60, de succesformatie uit 70er jaren en de formatie uit de jaren 80 die op dat moment nog actief was.  Het was heel bijzonder dat alle jongens die bij de Classics hebben gespeeld toen op die avond op het podium stonden. 

Video opnames openbaar

Van het 20 jarig jubileum zijn destijds video opnames gemaakt en er is ongeveer 3 uur beeldmateriaal beschikbaar waarvan een 2,5 uur durende film is samengesteld.

Tot voor kort mochten deze beelden niet in het openbaar getoond worden maar dankzij de niet aflatende ijver en enthousiasme van Johan Keijers is dit embargo opgeheven en heeft hij samen met Classics-museum beheerder Sjaak Lenaers een film samengesteld met daarbij unieke, nooit vertoonde, beelden van die avond. De film zal worden vertoond op een groot scherm in een openlucht setting op het kerkplein in Stramproy.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een prachtige avond van te maken en het toen aanwezige publiek kan nog eens zien hoe zij en wij er 34 jaar geleden uitzagen.

Harrie Broens spreekt zijn dank uit aan eenieder die hieraan heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken en hij is er trots op dat zoveel jaar na dato de Classics-muziek nog steeds leeft.

Wanneer

De unieke beelden zijn te zien op 16 oktober om 21.00 uur. Het duurt tot ongeveer 23.30 uur. Neem een stoeltje mee en kleed je warm aan. Om 19.15 uur wordt eerst nog de film ‘Verschrikkelijke Ikke 3‘ vertoond voor de jeugd.

De toegang is gratis. Wel moet iedereen vanaf 13 jaar bij de ingang een QR-code, vaccinatiebewijs of geldig testbewijs laten zien.