Vrienden van FC Oda maken buitenlandreis jeugd mogelijk

Normaal gesproken gaan ze bij FC Oda met de jeugd één keer in de twee jaar naar Londen voor een voetbalreis. Een hoogtepunt in hun voetbalcarrière waar ieder jeugdlid een mooie herinnering aan heeft. Dit gaat al jaren zo in de vereniging.

Tijdens deze reis in de herfstvakantie kan de jeugd een bezoek brengen aan Londen en voetballen tegen de Engelse jeugd. Helaas hebben ze, door covid en de brexit, dit zelfs een jaar moeten uitstellen. Het was lange tijd onzeker of de Engelandreis door kon gaan en daarom kozen ze voor een alternatief. Een reis naar de Allianz Arena, de thuisbasis van Bayern München.

De Weerter voetbalclub vindt het belangrijk dat de jeugd zo’n reis naar het buitenland kan maken. Maar zeker nu in corona-tijd is dat niet allemaal vanzelfsprekend. Maar de ‘Vrienden van FC Oda / De Club van 50’ maakten de reis toch mogelijk dankzij hun sponsorbijdrage.

Woensdag mag de jeugd een bezoek brengen aan het stadion en een museum in München. Gisteren werden ze alvast opgewarmd met een bezoek aan Roda JC. Voordat de bus vertrok werd er nog even stil gegaan bij het feit dat de jeugd alsnog een mooie herinnering kan worden aangeboden. Hierbij werd symbolisch een Duitse voetbal overhandigd en werd er een groepsfoto gemaakt.

Bekijk een vide via: https://youtu.be/k_JFk46rBqM