Werkzaamheden Weertersteenweg tussen Kinrooi en Stramproy

Kinrooi – Deze week is een aannemer begonnen met asfaltwerkzaamheden aan de Weertersteenweg tussen Kinrooi en Stramproy. Er blijken toch aardig wat Weertenaren gebruik te maken van deze weg, dus hierbij wat informatie over de volledige afsluiting op vrijdag.

Ga je tanken bij de Grenspaol in Molenbeersel dan ondervind je geen hinder van de werkzaamheden. Wel als je bijvoorbeeld op vrijdagavond een kebabje wil gaan scoren bij Huzur of wil gaan tanken bij Gabriels.

Het deel van de Weertersteenweg (N762) waar gewerkt wordt (in het Belgisch: ‘werfzone’) strekt zich uit tussen de parkeerplaats van De Stegel in Molenbeersel en het kruispunt met de Sevensstraat (bij de flitspaal) in Kinrooi-centrum.

Er zal in totaal zo’n 2,3 kilometer aan weg opnieuw worden geasfalteerd en worden voorzien van nieuwe belijning. Deze vernieuwingen zorgen volgens de lokale autoriteiten voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

Twee fases

De werkzaamheden duren nog tot en met dinsdag 19 oktober 2021. De werkzaamheden zijn weersgevoelig, mocht het flink gaan regenen dan kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Fase 1: Weertersteenweg tussen Hezerstraat en Sevensstraat (1,8 km)
Hier wordt gewerkt tot en met vrijdag 15 oktober. Het verkeer kan (uitgezonderd vrijdagavond) in één richting blijven rijden vanuit Stramproy richting Kinrooi. Vanuit Kinrooi is er een omleiding richting Molenbeersel via de Breëersteenweg / Manestraat / Hezerstraat. Tijdens de werknacht vanaf vrijdagavond 15 oktober zal het wegdeel in beide richtingen afgesloten zijn voor verkeer vanaf 20.00 uur tot zaterdag 12.00. uur Verkeer richting Kinrooi volgt dan ook de omleiding via de Manestraat.

Fase 2: Weertersteenweg tussen Molenbeersel centrum en Hezerstraat (500 m)
Op dit korter stukje tussen de De Stegel) en de Hezerstraat (± 500m) is de aannemer actief op maandag 18 en dinsdag 19 oktober. Er wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten, waardoor het gemotoriseerde verkeer beurtelings kan blijven passeren. Voor fietsers geldt een omleiding.